Name:
Location: Estonia

Sunday, February 18, 2007

I love Tahiti……

Tahiti on saarestiku suurim ja kõige rahvarohkeim paik. Populatsioon on 140 000 inimest ehk siis veits rohkem kui Tartus. Pealinnaks on Papeete, mis annab üsna linna mõõdu välja. Selleks, et saart näha peab loomulikult sadamalinnast välja sõitma.
Mina panin end kirja hommikusele safari tuurile, miskipärast saingi mitme kandidaadi seast väljavalituks. Hehee…Läksime 4 lahtise autoga maid avastama. Igas dziibis oli 7 inimest pluss üks juht-giid. Meie giidi nimi oli Alfonso, üks lahe sell oli veel Rodrigo ja teised kaks, kelle nimesid ma ei tea, olid ka kohalikud. Sõitsime mööda rannikut, kus nägin perfektseid surfilaineid ja loomulikult surfajaid ka. Edasi suundusime saare keskossa, kus on mäed või no tegelikult on nii, et Tahiti nagu paljud teised saared on tegelikult tekkinud vulkaanist. Tahiti vulkaan on juba 2000 aastat vaikne olnud ja enam kunagi ei aktiviseeru. Sõitsime peatustega vulkaani endisesse kraatrisse. Päris lahe oli olla orus, nii et ümber on ainult mäed. Neil on jubedalt vedanud, saarel oli ilus rannik, mäed, roheline mets, üsna ilusad joad. Pole madusid, usse, skorpione. Metsloomadest on ainult metssead, koerad ja kanad….arvatavasti mõned loomad veel, aga mitte eriti märkimisväärselt rohkem. Jube naljakas, et kanad ja koerad metsloomad on eks? Asi nimelt selles, et prantslased ja hispaanlased ja kõik, kes siinseid saari aja jooksul omanud on on siia koduloomad kaasa toonud ja tagasi kodumaale minnes nad hooleta jätnud. Seega on tänavatel palju koeri uitamas (tunduvad üsna rahulikud ja ohutud) ja üles mägedesse sõites jalutasid mõnes kohas kanad ringiJ…..ärge saage valesti aru, linnas kanu ikka poleJ. Mulle isiklikult jättis Tahiti väga hea mulje, erinevalt Mooreast käib siin elu ja elaksin siin hea meelega pool aastat või aasta. Pahupoolest võiks nimetada, et poes on kõik üsna kallis ja ilm on hirmus palav ja niiske. Suvi on neil tegelt niiske aeg ja talv pidi parem olema…..üldse ei tahtnud õhtul lahkuda.

8 Comments:

Blogger marika said...

Kallis Liisu, mul on Sinu pärast tõesti nii-nii hea meel!
Naudi aga kõike, mis elu pakub!

3:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pildid on tõesti võrratud ja seal on kindlasti veel võrratum.
Ühesõnaga sinu käest on nüüd kõige targem küsida, et kuhu reisile võiks minna... :)

Siku

2:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kas Tahtitil Paul Gauguin'ist ka jälgi oli?? Netis surfides leidsin isegi weebikaamera online pildi Tahitilt. Päris lahe, kuigi väheke pime oli. Teil seal see kellaaeg ju öine. Aga muidu tekkis tahtmine küll sinna peesitama tulla :D

Siku

7:31 AM  
Blogger Silver said...

Ei saa kohe ütlemata jätta et see Working the camera...pilt on lihtsalt super...ja muidu ka kõik see mis seal kaugel tundub nii ahvatlev...Deem millal meile juba suvi tuleb :D:D:D Edu Sulle ja võta ikka kõik mis võtta annab...;)

12:17 PM  
Blogger Liisukas said...

To Silver,

tnx komplimendi eest:), naudin sajaga,homme jouame FijiSSE, oleme kaks paeva sealsetel saartel ja siis tegelikult hakkavad paradiisisaared labi saama ka...nii et votan mis votta annab.

2:39 PM  
Blogger Liisukas said...

Jah, kuna Gauguin elas osa oma elust Tahitil(see ju prantsuse koloonia), siis on neil igal pool tema maalide koopiad myygil ja saunalinad millel Gauguin' i Tahiti naised peal(tahavad hingehinda nende eest)...Kahjuks Gauguini ennast ei kohanud, oleks pidanud paarsada aastat tagasi tulema:-D

2:41 PM  
Blogger marika said...

Kas Cross International Dateline ületatud? Mis päev vahele jäi?

1:52 AM  
Blogger Liisukas said...

Yletasime jah selle joone eile, vahele jai 19. veebruar...kirjutan sellest lahemalt umbes tuni aja parast:)

9:33 PM  

Post a Comment

<< Home