Name:
Location: Estonia

Tuesday, March 13, 2007


Auckland (by Greg)

UUS MEREMAA-Imelikult kodune tunne



Auckland
Algusest peale…
Esimene Uus-Meremaa sadam, kuhu 4 päeva tagasi jõudsime oli Auckland. Auckland on selle maalapi suurim linn, seal elab üle miljoni elaniku ja kogu maa rahvastikust umbes neljandik. Nii mõnus oli üle pika aja „maalt” linna jõuda, eelmine kord, pärast kõiki neid saari tekkis jälle tsiviliseeritud tunneJ. Uus-Meremaa on nii kodune, ma poleks ilmaski uskunud, et kõige kaugemal kodust nii hea tunne võib tekkida. olin pool päeva vaba, jalutasime linnas, käisime telemasti tornis ja ühesõnaga midagi väga erilist korda ei saatnud. Ahjaa, väga head kohvi jõime, kohalikuld ütlevad, et siin ei ole võimalik saada halba kohvi, kiwi´de värkJ. Aktsendiga olen ka juba harjunud. Üks natuke eriline kogemus siiski oli, käisime Robi ja Kendraga Ice-Baris, mis oli Lenini baari kõrvalJ. Ice-Bar tähenads siis seda, et kogu baar oli jääst tehtud. Sissepääsu ja ühe joogi eest maksin 21 Uus-Meremaa dollarit, mis on siis arvatavasti umbes 150 krooni. Temperatuur oli -5 kraadi ja enne sisse minekut saime saapad, jope ja kindad ka….muahh, kift.

Wellington
Edasi seilasime ikka Uus-Mermaa vetes ja eilne vaba päev möödus Wellingtonis, mis on Uus-Meremaa pealinn. Kunagi oli pealinnaks Auckland, aga nüüd juba päris tükk aega Wellington. Ma ei suudagi vist päris sõnadesse panna kui mõnusalt soe ja kodune tunne oli Wellingtonis. See on täiesti paraja suurusega(300 000 elanikku) mereäärne linn, üsna euroopapärane ja kuidagi chill. Hommikul käisin city highlights tuuril, seega nägin ära peamised vaatamisväärsused ja sain linnaga tuttavaks. Peale lõunat kammisime Ann-Mariega linnas oma pead ringi. Kõik siinsed mereäärsed linnad on nii nii mega ilusad, rannik on mägine ja kõik on puhas. Kui Wellingtoni ei oleks Eestist nii kaugel, siis tuleksin siia raudselt elama. Ei saa ka mainimata jätta, et inimesed on abivalmid ja sõbralikud….umbes kolmas või neljas koht 4 kuu jooksul, kust tõesti ei taha lahkuda. Vaatasin eile õhtul Kendra pilte, ta käis ekskursioonil hülgeid vaatamas…. pildid on lihtsalt super ilusad.
Edasine teekond viis Napier´i, Littletowni, Christchurc´i ja Dunedin´i- kõik omamoodi armsad linnad. Viimane Uus-M. sadam, kuhu pidime minema oli Stewart´i saar, aga kuna eelmisel õhtul tulnud ilmaennustus lubas sinnakanti väga kehva ja tormist ilma, siis muudeti graafikut ja tühistati see sadam. Sõitsime hoopis teistpidi ümber Uus-M. ja asusime kohe Austraalia poole teele. Nii et 4 päeva merel on ees…ja mitte ainult merel vaid Tasmaania merel, mis on üks karmimaid maailmas….lodetavasti väga hulluks ei lähe.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home