Name:
Location: Estonia

Thursday, March 29, 2007

Bali 25.03.07

Vahepeal käisin veel Bali saarel, mis oli väga väga huvitav kogemus. Alguses arvasin, et eks see üks ilus päevitamise saar ole, aga eksisin väga. Bali on Indoneesia saarestiku üks väheseid hinduismi järgivaid saari ja seega ka üsna erinev. Nende hinduism pole küll identne India usuga, aga siiski suuresti sarnane. Sellel saarel on meeletult palju templeid kui taksojuht alguses väitis, et neil on 700 templlit pidin peaaegu naerma hakkama ja temaga vaidlema, et mis ta valetab-õnneks sain sõnal sabast kinni ja kui natuke ringi olime sõitnud sain aru, et on vist tõesti 700. On olemas suured ja nn tähtsad templid ja siis on igal külal veel pisike ja vahel peredel ka. Templid on super ilusad, tõesti olin vaimustatud. Muidu on saar üsna vaene, kui laevalt maha astusin oli trobikond kaupmehi ja-naisi ümber ja mõtlesin et lämbun ära. Hind kukkus enamasti 15 dollarilt 2le. Füüsiliselt oli raske liikuda, sest nad lihtsalt olid igat pidi minu ümber. Meie laev oli teine kruiisilaev 2 aasta jooksul peale pommiplahvatust(ehk mäletate 2 aastat tagasi olis eal terrorirünnak kahes ööklubis) ja seega on nende äridel viimasel ajal kehvemini läinud. Kuigi kui sõitsime saare teisele poole, mis on tsiviliseeritum ja turistirohkem, siis seal sai rahulikult liikuda ja turiste oli ka üsna rohkesti. Üldiselt tundus päev nii lühike, sest jube palju oli näha ja kindlalt tahaks tagasi minna, sest ikkagi jäi veel palju nägemata. Üllatavalt palju huvitavat ajalugu ja kultuuri...ja no randa jälle ei jõudnud. Viimane kord kui rannas käisin oli vist 2 kuud tagasi. Homme oleme Taimaal, Phuketis ja mul on vaba päev, loodan et jõuan muu kõrvalt randa ka korraks, juhul kui ilus ilm on. Siin Indoneesias on jube palav aga nii niiske, et kohati on raske taluda, India pidi samasugune olema.

Mis siis veel huvitavat...meil on uus juuksur Charné, Lõuna-Aafrika vabariigist ja tema kaasmaalane Carol, kes on uus manager. Tunduvad mõlemad ok olevat. Uue manageriga on algul alati jama,s est uued reeglid ja tavaliselt algul liiga ranged, aga me juba töötame ta kallal. Tänasest tundub SPA jälle tegus olevat, ma pole juba 2 korda nii hullult töäöd teinud nagu täna, aga see on ainult hea. Singapuris kus olime üleeile oli suur vahetus, pooled inimesed laeval vahetusid, see on ka põhjus miks SPA business jälle ülespoole läheb. Singapuri kohta pole mul suurt muud öelda kui et ma eriti välja ei jõudnud,sest olin sel päeval tööl. Tundud lihtsalt suur linn. Teiste muljetest tean niipalju rääkida, et mitte midagi väga erilist, suur ja puhas ja loomulikult super koht elektroonika ostmiseks. Samas kurjad keeled räägivad, et kvaliteet pole hea, et parem oleks osta Dubaist. Ei tea, mul ei olnud midagi väga vaja ja üllatavalt polnud ka väga pettunud et linnaga tutvuda ei saanud. Ma usun et homne Taimaa on huvitavam ja Dubai ja India on mõlemad veel tulemas...

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Juba suundud Indiasse? Kui kiiresti see aeg ikka läinud on. Vahepeal tekkis mul küsimus, et mis kaudu ja millal te Vahemerre jõuate? Läbi Punase mere?

Igatahes tervitused ja kallid!!!

-Siku-

10:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kallis Liis!

Palju palju onne synnip2evaks :)


Tervitused Londonist!


Kadri ja Taavi

1:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Heihoo!

Palju õnne sünnipäevaks ja kallid ka!

Bushma ja Kersten

4:42 AM  
Blogger Unknown said...

Tead, mulle ei meeldi selline "scräp" õnne soovimine. Aga kuna sul pole ei telefoni ega postiaadressi, siis... õnne!:) Peo teeme siis kui tagasi tuled, jess!!
Ott

3:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

miks mitte:)

6:32 PM  

Post a Comment

<< Home