Name:
Location: Estonia

Tuesday, May 22, 2007

Euroopa (28.04-08.05 2007)

Nonii nüüd pole ma küll juba tükk aega sõnakestki siia blogisse kirja pannud. Ei teagi miks, pole nagu kirjutamise tunnet tulnud…aga nüüd siis võtan lühidalt Euroopa segmendi kokku. World Cruisi eelviimane segment algas Egiptusest Aleksandriast 28. aprillil ja lõppes 8. mail Lissabonis Portugalis. Palju ilusaid kohti ja mõnusaid lõunaid veini ja itaalia köögiga, aga samas mitte midagi väga erinevat…kõik oli tuttav ja kodune.

Egiptuses
peatusime päris mitu korda, Aleksandria on lihtsalt suur linn, üsna räpane ja mitte midagi erilist seal ei olnud. Püramiidide juurde mina eo läinud, sest olin tööl. Üks päev käisin Sharm El Sheikis ja sinna ka tagasi minna ei tahaks, kui siis ainult sukelduma või snorgeldama, kuna see pidi Punases meres igati ilus olema. Muidu oli Sharm el Sheik minu jaoks täiesti näotu kõrbesse ehitatud kuurortlinn ilma erilise omapära ega näota. Kindlasti on seal ka väga ilusaid kohti, aga üldmulje jäi väga mage.

Egiptusest suundusime edasi Kreekasse, sadamalinnaks oli Katakolon. Sealt umbes poole tunni autosõidu kaugusel oli Olümpia küla ja esimeste olümpiamängude toimumise paik. Telekast on seda kohta palju näidatud, valged sambad ja kruusateelised rajad, tavaliselt süüdatakse seal olümpiatuli, mis siis edasi mööda maailam käesolevasse olümpialinna rändab. Hiljem sõime sadamalinnas suurepärast kreeka toitu. Tellisime igasugu erinevaid asju….tagazaki ja nagazaki jne juustu, kreeka veini, kaheksajalgu ja krteeka salatit. Lõpuks oli kõht nii täis, et ma tõsiselt mõtlesin et paha on olla. Üldiselt jättis kreeka väga väga hea mulje ja hirmsasti tahaks tagasi minna ja rohkem näha.

Kreeka seljataga suundusime Itaaliasse, kus kõigepealt peatusime Taorminas Sitsiilias, väga ilus koht, siis Napolis, kuna ilma tõttu ei saanud Capri saarele ligi ja siis edasi juba Sardinias, mis on justkui vahemere St Barth´s. Väga pisike, ja shikk ja kallis. Kogu linnakeses oli umbes 20 poodi(Prada, Luis Vuitton, Versache, Dior jne). Kallis ja igav koht, kui oleks oma jaht ja maja seal, siis ehk oleks huvitav. Segment lõppes kahe päevaga Lissabonis, mis oli üle ootuste ilus ja samaaegselt nii modernne kui ka ajalooline. Vääga ilus vanalinn ja samas ka modernne Vasco de Cama keskus mis 98 aasta EXPO jaoks ehitati. Lissabonist oli super kahju lahkuda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home